En Primeur 2023 – kušanje mladih vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

3 vel 2023 / Vijesti
En Primeur 2023 – kušanje mladih vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

Početak godine tradicionalno je rezerviran za jednu od najatraktivnijih vinskih manifestacija – En Primeur. Graševina Croatica, u suradnji s partnerima Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije, organizirala je u hotelu Esplanade Zagreb, 1. veljače 2023. godine, En Primeur -tradicionalno predstavljanje najboljih mladih i novih vina uz bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

Vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja, okupljeni u udruženje Graševina Croatica, premijerno su predstavili vina berbe 2022. godine, kao i vina koja još nisu ponuđena tržištu, kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina mogli kušati vina koja izlaze na tržište 2023. godine i procijeniti njihov potencijal. U krugovima vinskih stručnjaka En Primeur je prepoznat kao središte premijerne degustacije berbe iz prethodne godine.

U Smaragdnoj dvorani Esplanade održano je promenadno kušanje vina i poslovni susret s vinarima Graševine Croatice. Ujedno, posjetitelji su imali priliku upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama.

Više informacija na: https://www.en-primeur.grasevina.hr/